Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων

seven2seven.gr

Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων «Seven 2 Seven» 

(Updated Σεπτέμβριος 2022)

 

Ο παρών ιστοχώρος https://seven2seven.gr/ αναγνωρίζει και σέβεται το δικαίωμα προστασίας των προσωπικών δεδομένων των χρηστών του διαδικτύου, σύμφωνα με τον Ευρωπαϊκό Κανονισμό 2016/679. 

Το παρόν κείμενο πολιτικής περιγράφει τη συλλογή, επεξεργασία και διαβίβαση των προσωπικών δεδομένων που μας παρέχετε ή τα οποία συλλέγουμε από εσάς κατά την πλοήγηση και χρήση της ιστοσελίδας https://seven2seven.gr/. 

Με την επίσκεψη και πλοήγησή σας στον ιστοχώρο μας, αποδέχεστε τους όρους που περιγράφονται στην πολιτική αυτή.

Ο επισκέπτης του Ιστοχώρου μας ή/και χρήστης των υπηρεσιών μας οφείλει να διαβάσει προσεκτικά τους όρους και τις προϋποθέσεις προστασίας των προσωπικών του πληροφοριών που αναφέρονται εδώ. 

Διατηρούμε το δικαίωμα να ενημερώσουμε ή να αλλάξουμε την Πολιτική Απορρήτου ανά πάσα στιγμή και θα πρέπει να ελέγχετε περιοδικά την παρούσα Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων για ενημερώσεις που θα τεθούν σε ισχύ μετά τη δημοσίευσή τους. Η συνεχιζόμενη χρήση της Υπηρεσίας μετά την δημοσίευση οποιωνδήποτε τροποποιήσεων στην Πολιτική Απορρήτου σε αυτή τη σελίδα θα συνιστά την αναγνώρισή σας για τις τροποποιήσεις και τη δέσμευσή σας από την τροποποιημένη Πολιτική Απορρήτου.

Αν προβούμε σε ουσιώδεις αλλαγές στην παρούσα Πολιτική Απορρήτου, θα σας ειδοποιήσουμε θέτοντας μια εμφανή ειδοποίηση στον ιστότοπό μας.

Για αυτό παρακαλούμε, να ελέγχετε τακτικά τους εν λόγω όρους για τυχόν αλλαγές, καθ’ όσον με την επίσκεψή σας αποδέχεστε τους παρόντες όρους και τις τροποποιήσεις τους.

Η παρούσα περιλαμβάνει επίσης και την Πολιτική για τα Cookies, στην οποία μπορείτε να βρείτε πληροφορίες για τον τρόπο με τον οποίο η ως άνω ιστοσελίδα χρησιμοποιεί τα cookies κατά την περιήγησή σας σε αυτήν.

Υπεύθυνος Επεξεργασίας Δεδομένων

Υπεύθυνη Επεξεργασίας για τα Προσωπικά Δεδομένα που απαιτούνται κατά την εγγραφή στη Member Card, την συμπλήρωση αίτησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος για συνεργασία, την αίτηση εργασίας και κατά την εν γένει χρήση της ιστοσελίδας και τα οποία συλλέγονται και υποβάλλονται σε επεξεργασία σύμφωνα με τα οριζόμενα στην παρούσα είναι η εταιρεία με την επωνυμία «ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ Ν. – ΜΠΟΥΡΟΝΙΚΟΣ Β. Ι.Κ.Ε.» και διακριτικό τίτλο «SEVEN 2 SEVEN Ι.Κ.Ε» με Α.Φ.Μ. 800683736/Δ.Ο.Υ. Δ’ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, αρ. ΓΕ.ΜΗ 136198506000, που εδρεύει στην Θεσσαλονίκη, οδός Βούλγαρη 42 από εδώ και πέρα καλούμενης ως «Εταιρία».

Όροι χρήσης Member Card

Κατά την έκδοση της Member Card δηλώνετε υπεύθυνα ότι τα προσωπικά σας στοιχεία είναι πλήρη και ακριβή και ότι σε περίπτωση τροποποίησής τους αναλαμβάνετε την ευθύνη να ενημερώσετε την Εταιρία. Είστε αποκλειστικά υπεύθυνος για την χρήση της κάρτας και η Εταιρία δε φέρει καμία ευθύνη σε περίπτωση απώλειας ή κλοπής ή κακής χρήσης της. Στην περίπτωση της απώλειας ή κλοπής ο πελάτης οφείλετε να ενημερώσετε την Εταιρία.

Ως κάτοχος της κάρτας απολαμβάνετε τα προνόμια που ορίζει η Εταιρία σαν ανταμοιβή για την τακτική χρήση της κάρτας κατά τις αγορές στα καταστήματά μας. Στο πλαίσιο του προγράμματος πιστότητας, η Εταιρία δύναται να σας ανταμείβει παρέχοντάς σας «πόντους». H Εταιρία διατηρεί το δικαίωμα να τροποποιεί το σύστημα ανταμοιβής και να αλλοιώνει ή αντικαθιστά το ύψος επιβράβευσης των αγορών. Οι «πόντοι» μπορούν να εξαργυρωθούν σε επόμενες αγορές σε οποιοδήποτε κατάστημα της Εταιρίας και δεν ανταλλάσσονται με χρήματα. Κατά την εξαργύρωση των «πόντων» η Εταιρία δε φέρει καμία υποχρέωση ελέγχου ταυτοπροσωπίας και εξουσιοδότησης

Έχουμε το δικαίωμα να ενεργοποιήσουμε ή να απενεργοποιήσουμε την κάρτα καθώς και να διακόψουμε το πρόγραμμα πιστότητας, χωρίς να σας ενημερώσουμε προσωπικά, καθώς το συγκεκριμένο πρόγραμμα αποτελεί οικειοθελή παροχή της Εταιρίας προς εσάς.

Ποια Προσωπικά Δεδομένα συλλέγουμε και γιατί;

-πληροφορίες που εισάγετε στη φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος για να γίνετε μέλος του δικτύου της Εταιρείας και οι οποίες τυγχάνουν επεξεργασίας για το σκοπό διερεύνησης της πιθανότητας συνεργασίας με την Εταιρεία, προκειμένου να επιδιώξει τους εμπορικούς της σκοπούς ανταποκρινόμενη στη ζητηθείσα επικοινωνία για τη διερεύνηση της πιθανότητας συνεργασίας μαζί σας.

-πληροφορίες που εισάγετε στη φόρμα αίτηση εργασίας, οι οποίες τυγχάνουν επεξεργασίας για την αξιολόγηση της πιθανότητας πρόσληψής σας από την Εταιρεία και τα καταστήματα του δικτύου “seven 2 seven”.

-πληροφορίες που εισάγετε στη φόρμα απόκτησης της κάρτας μέλους (member card), οι οποίες τυγχάνουν επεξεργασίας για να απολαμβάνετε τα προνόμια που ορίζει η Εταιρεία σαν ανταμοιβή για την τακτική χρήση της κάρτας κατά τις αγορές σας στα καταστήματά της (μεταξύ των οποίων για να σας ανακοινώσουμε αποτελέσματα διαγωνισμών ή κληρώσεων ή ερευνών ή άλλες ενέργειες στις οποίες μπορεί να έχετε συμμετάσχει).

-πληροφορίες που εισάγετε στη φόρμα επικοινωνίας για να επικοινωνήσετε μαζί μας, οι οποίες τυγχάνουν επεξεργασίας για την ολοκλήρωση των αιτημάτων σας.

-πληροφορίες από άλλες πηγές π.χ. από τρίτα μέρη, όπως συνεργαζόμενες πλατφόρμες  – aggregators, με σκοπό την εκτέλεση της παραγγελίας που δόθηκε μέσω της αντίστοιχης πλατφόρμας και τη βελτίωση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών της Εταιρείας προς τους καταναλωτές που επιλέγουν να παραγγείλουν μέσω συνεργαζόμενων πλατφορμών, πληροφορίες για εσάς, κατά την υποβολή αίτησης για απόκτηση member card που υποβάλλετε σε ένα από τα καταστήματα του δικτύου “seven 2 seven”.

– πληροφορίες που παρέχετε κατά την επικοινωνία σας με την εταιρεία για να εκφράσετε γνώμες, παράπονα ή σχόλια και οι οποίες τυγχάνουν επεξεργασίας για τον σκοπό διαχείρισης των σχολίων/παραπόνων/ερωτημάτων σας και απάντησης σε αυτά.

– τυχόν σχολιασμούς σας σε ανάρτηση της εταιρείας μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (όπως https://www.facebook.com/seven2seven,  https://www.instagram.com/seven_2_seven/) όπου ενδέχεται να περιλαμβάνονται τα ακόλουθα προσωπικά δεδομένα (ονοματεπώνυμο, διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email), ιστοσελίδα, δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα που τυχόν περιλαμβάνονται στο μήνυμα του χρήστη).

Αναφορικά με τα προσωπικά δεδομένα ανηλίκων, με την αποδοχή της παρούσας Πολιτικής Απορρήτου ο Χρήστης δηλώνει ότι είναι ενήλικος άνω των 18 ετών ή, εάν είναι κάτω των 18 ετών, ότι έχει λάβει την απαραίτητη συναίνεση από τον έχοντα/ τους έχοντες τη γονική μέριμνα αυτού και ότι θα παράσχει τα στοιχεία αυτού/ αυτών, εφόσον του ζητηθεί κάτι τέτοιο. Οι έχοντες τη γονική μέριμνα ανηλίκων οφείλουν να προστατεύουν αυτούς από την πρόσβαση σε αλκοολούχα ποτά ή/και προϊόντα ζύθου και ευθύνονται αποκλειστικά σε αντίθετη περίπτωση.

Σχετική Νομοθεσία

Η Εταιρία θα διατηρεί αρχείο προσωπικών δεδομένων με τα στοιχεία σας (ονοματεπώνυμο, τηλέφωνο, email) που μας παρέχετε κατά την χρήση της ιστοσελίδας μας καθώς και όσα στοιχεία μας παρέχετε κατά την απευθείας επικοινωνία μαζί μας ή διαβιβάζονται σε εμάς από τα καταστήματα του δικτύου της Εταιρείας ή τρίτα μέρη για τους ανωτέρω αναφερόμενους σκοπούς, σύμφωνα με τον κανονισμό (ΕΕ) 2016/679 (Γενικός Κανονισμός για την Προστασία Δεδομένων) και σύμφωνα με τα οριζόμενα κατωτέρω ως προς τη διάρκεια τήρησης.

https://eur-lex.europa.eu/legal-content/EL/TXT/HTML/?uri=CELEX:32016R0679&from=EL

Πρόσβαση στα δεδομένα σας

Πρόσβαση στα δεδομένα σας έχει η εταιρεία με την επωνυμία «ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ Ν. – ΜΠΟΥΡΟΝΙΚΟΣ Β. Ο.Ε.» και διακριτικό τίτλο «SEVEN 2 SEVEN ΟΕ» με Α.Φ.Μ. 800683736/Δ.Ο.Υ. Δ’ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, αρ. ΓΕ.ΜΗ 136198506000, που εδρεύει στην Θεσσαλονίκη, οδός Βούλγαρη 42

Επίσης, πρόσβαση στα στοιχεία σας που παρέχονται έχει το εξουσιοδοτημένο προσωπικό της εταιρείας. Το προσωπικό δεν μπορεί να εξάγει τα δεδομένα αυτά σε αρχείο. Τα δεδομένα ενδέχεται να διαβιβαστούν σε εξωτερικούς μας συνεργάτες (π.χ. cloud providers, εταιρείες ανάπτυξης λογισμικού, στο πλαίσιο οργάνωσης και διεξαγωγής προωθητικών ενεργειών, διαγωνισμών, στατιστικής ανάλυσης, υπηρεσιών υποστήριξης της ιστοσελίδας). 

Ειδικά όσον αφορά τη member card τα προσωπικά σας δεδομένα που παρέχονται από εσάς σε οποιοδήποτε κατάστημα «Seven 2 Seven» κατά την εγγραφή σας διαβιβάζονται στην εταιρεία μας.

Τέλος, πρόσβαση στα δεδομένα σας έχουν εξουσιοδοτημένοι συνεργάτες μας, για σκοπούς στατιστικής ανάλυσης και προωθητικών ενεργειών, εφόσον έχετε δώσει τη συναίνεσή σας.

Ενδέχεται να αποφασίσουμε, για στρατηγικούς ή άλλους επιχειρηματικούς σκοπούς, την πώληση ή μεταβίβαση της επιχειρηματικής μας δραστηριότητας εν όλω ή εν μέρει. Στο πλαίσιο της εν λόγω πώλησης ή μεταβίβασης, ενδέχεται να διαβιβάσουμε πληροφορίες που έχουμε συλλέξει και αποθηκεύσει, περιλαμβανομένων των πληροφοριών πελατών, σε κάθε εμπλεκόμενο στην πώληση ή τη μεταβίβαση μέρος.

Επιπλέον, ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε και να κοινοποιήσουμε τα στοιχεία σας σε τρίτους μόνο εφόσον είναι αναγκαίο: (α) για τη συμμόρφωση με νομικές διαδικασίες (π.χ. δυνάμει απόφασης / παραγγελίας δικαστικής ή άλλης αρμόδιας αρχής) ή την ισχύουσα νομοθεσία (β) στον βαθμό που επιτρέπεται από την ισχύουσα νομοθεσία (γ) για την εφαρμογή των όρων και των προϋποθέσεών μας και (δ) για την προστασία των δικαιωμάτων, του απορρήτου, της ασφάλειας ή της ιδιοκτησίας μας. Ενδέχεται, επίσης, να χρησιμοποιήσουμε και να κοινοποιήσουμε τα στοιχεία σας με άλλους τρόπους, αφού αποκτήσουμε τη συγκατάθεσή σας.

Διάρκεια τήρησης δεδομένων

Η Εταιρία θα διατηρεί αρχείο με τα στοιχεία σας για όσο χρόνο απαιτείται για την εκπλήρωση των σκοπών που αναφέρονται στην παρούσα Πολιτική (εκτός αν εκ του νόμου απαιτείται η τήρηση για μεγαλύτερη περίοδο). Τα κριτήρια που χρησιμοποιούνται για τον προσδιορισμό των χρονικών διαστημάτων διατήρησης περιλαμβάνουν: (i) το χρονικό διάστημα που διαθέτουμε εν εξελίξει σχέση με εσάς ή/και σας παρέχουμε την υπηρεσία, (ii) την ύπαρξη νομικής υποχρέωσης στην οποία υποκείμεθα και (iii) το εάν η διατήρηση είναι συνιστώμενη βάσει της νομικής μας θέσης (π.χ. σχετικά με ισχύουσες περιοριστικές διατάξεις, δικαστικές διαφορές ή κανονιστικές διερευνήσεις).

Τα δικαιώματα σας

Ο Γενικός Κανονισμός Προστασίας Δεδομένων παρέχει μία σειρά δικαιωμάτων και επιλογών, που δεσμευόμαστε να ικανοποιήσουμε. Έτσι, μπορείτε να μας ζητήσετε:

-να σας ενημερώσουμε σχετικά με τα δεδομένα που τηρούμε για εσάς και τον τρόπο με τον οποίο τα επεξεργαζόμαστε. Εφόσον το επιθυμείτε, θα σας παρέχουμε και αντίγραφο χωρίς δική σας επιβάρυνση. (Δικαίωμα πρόσβασης)

– να διορθώσουμε ανακρίβειες ή λάθη, να συμπληρώσουμε ελλείψεις ή να επικαιροποιήσουμε τα δεδομένα σας. (Δικαίωμα διόρθωσης)

– να διαγράψουμε δεδομένα, σύμφωνα με τις προϋποθέσεις του νόμου. (Δικαίωμα στη λήθη ή Δικαίωμα διαγραφής)

– να αναστείλουμε την επεξεργασία α) ενόσω αμφισβητείτε την ακρίβεια των δεδομένων, β) εφόσον κρίνετε την επεξεργασία παράνομη (αλλά δεν επιθυμείτε τη διαγραφή), γ) όταν τα δεδομένα δεν είναι απαραίτητα για το σκοπό της επεξεργασίας και δ) για όσο χρονικό διάστημα τελεί υπό αμφισβήτηση κατά πόσο οι λόγοι για τους οποίους επεξεργαζόμαστε τα δεδομένα σας υπερτερούν σε σχέση με αυτούς που επικαλείστε εσείς για να διακόψουμε οριστικά τη συγκεκριμένη επεξεργασία.

– να εναντιωθείτε ανά πάσα στιγμή για λόγους που σας αφορούν στην επεξεργασία προσωπικών δεδομένων ιδίως για σκοπούς απευθείας εμπορικής προώθησης ή για κατάρτιση προφίλ. Η εναντίωση μπορεί, συγκεκριμένα, να αφορά και τη συμμόρφωσή σας προς κάποια απόφαση την οποία λάβαμε με αυτοματοποιημένα μέσα. Στην τελευταία αυτή περίπτωση, μπορείτε να απαιτήσετε από εμάς να σας επιτρέψουμε να παρέμβετε. (Δικαίωμα εναντίωσης – Αυτοματοποιημένη ατομική λήψη αποφάσεων)

– να σας παρέχουμε τα δεδομένα σας σε συγκεκριμένη μορφή (συνήθως αναγνώσιμη από μηχανήματα) ή να τα μεταφέρουμε απευθείας σε άλλον υπεύθυνο κατόπιν δικής σας υπόδειξης, εφόσον, βέβαια, αυτό είναι τεχνικά εφικτό και πάντα υπό τις προϋποθέσεις που ορίζει ο νόμος. (Δικαίωμα στη φορητότητα).

– να μην επεξεργαζόμαστε εφεξής τα δεδομένα σας, παρέχοντάς σας τη δυνατότητα να ανακαλέσετε ελεύθερα τη συγκατάθεση (συναίνεση) που μας έχετε δώσει, χωρίς ωστόσο να θιγεί η νομιμότητα της επεξεργασίας που βασίστηκε στη συγκατάθεση πριν από την ανάκλησή της.

Η άσκηση των ανωτέρω δικαιωμάτων σας μπορεί να γίνει με αίτημά σας στην Εταιρία μέσω μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο seven@seven2seven.gr. Θα απαντήσουμε στο αίτημά σας το συντομότερο δυνατόν και εντός μηνός μετά τη λήψη του. Σε περίπτωση καθυστέρησης στην απάντησή μας, θα ενημερωθείτε αμέσως και θα σας γνωστοποιηθεί η ημερομηνία απάντησής μας. 

Ειδικά, σε περίπτωση που επιθυμείτε να ασκήσετε τα δικαιώματά σας σε σχέση με την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων που αφορούν την κάρτα μέλους (member card), μπορείτε να απευθυνθείτε σε ένα κατάστημα του δικτύου της Εταιρείας συμπληρώνοντας μία αίτηση. Εν συνεχεία, το κατάστημα ενημερώνει την Εταιρία σε σχέση με το αίτημά σας αυτό για τις περαιτέρω ενέργειες και την ενημέρωσή σας.

Εποπτεύουσα αρχή

Η εποπτεύουσα αρχή στην οποία μπορείτε να απευθυνθείτε στην περίπτωση που το επιθυμείτε είναι η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα και η αποστολή της είναι η προστασία του πολίτη από την παράνομη επεξεργασία των προσωπικών του δεδομένων αλλά και η συνδρομή προς αυτόν σε κάθε περίπτωση που διαπιστώνεται παραβίαση των σχετικών δικαιωμάτων του. Μάθετε περισσότερα στην ιστοσελίδα http://www.dpa.gr

Σύμφωνα με τον Κανονισμό αριθ. 679/2016, έχετε το δικαίωμα, εάν θεωρείτε ότι παραβιάζονται τα δικαιώματά σας όσον αφορά την προστασία των προσωπικών σας δεδομένων, να υποβάλετε καταγγελία στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, η οποία εδρεύει στην Αθήνα (Κηφισίας 1-3, Τ.Κ. 115 23) και στο τηλέφωνο 2106475600 και φαξ 2106475628 ή στη διεύθυνση ηλεκτρονικής αλληλογραφίας complaints@dpa.gr.

Πολιτική Cookies

Τι είναι τα cookies;

Cookies ονομάζονται κάποια μικρά αρχεία με πληροφορίες – συνήθως σε μορφή κειμένου – τα οποία αποθηκεύονται στον browser (Mozilla, Firefox, Chrome, Internet Explorer, κ.λπ.) που χρησιμοποιεί κανείς για να επισκεφτεί μια ιστοσελίδα. Έτσι, τα site αποκτούν ένα είδος ‘μνήμης’ μεταξύ των επισκέψεών σας και αναγνωρίζουν τις προτιμήσεις σας. Αυτό συμβάλλει ώστε η πλοήγησή σας να είναι πιο εξατομικευμένη και προσωπική.

Αποδοχή

Με την πλοήγησή σας στον ιστότοπο https://seven2seven.gr/ έχετε την επιλογή αποδοχής όλων ή μέρος των cookies ανά κατηγορία χρήσης τους ή την επιλογή απόρριψης αυτών. 

Πώς χρησιμοποιούνται τα cookies;

Στη συγκεκριμένη ιστοσελίδα χρησιμοποιούμε τους παρακάτω τύπους cookies:

Απαραίτητα cookies

Αυτά απαιτούνται για τη λειτουργία της ιστοσελίδας μας. Περιλαμβάνουν, για παράδειγμα, cookies που σας επιτρέπουν να συνδεθείτε σε ασφαλείς περιοχές της ιστοσελίδας μας. Χωρίς αυτά τα cookies, δεν μπορούμε να προσφέρουμε αποτελεσματική λειτουργία της ιστοσελίδας μας.

Cookies διαφήμισης (Facebook Pixel για Facebook & Instagram Ads, Google Adwords)

Παρακολουθώντας τη συμπεριφορά και τα ενδιαφέροντα του χρήστη στις ιστοσελίδες, μπορούμε να εξατομικεύσουμε τις διαφημίσεις που εμφανίζονται Έτσι, η χρήση cookies γίνεται για να προβάλλουμε τις διαφημίσεις μας στο καλύτερο δυνατό κοινό και να ενημερώνουμε τους χρήστες για τα νέα και τις προσφορές μας.

Cookies στατιστικών (Google Analytics, Facebook Analytics)

Καταγράφοντας την επισκεψιμότητα στο site μπορούμε να καταλάβουμε καλύτερα τι λειτουργεί για τους χρήστες και τι όχι. Η χρήση cookies λοιπόν, γίνεται για να βελτιώσουμε την ιστοσελίδα ως προς τα γραφικά της χαρακτηριστικά, τη λειτουργία και το περιεχόμενο που προβάλλεται. Μέσω των Cookies στατιστικών καταγράφουμε ανώνυμα τις πράξεις που ολοκληρώνει ένας χρήστης στην ιστοσελίδα όπως π.χ. η εγγραφή στο newsletter.

Στοιχεία χρήστη

Τα στοιχεία και οι προτιμήσεις των χρηστών συλλέγονται ανώνυμα από τις παραπάνω εταιρίες και δεν προσδιορίζουν τα άτομα μεμονωμένα αλλά μονάχα ως ποσοστό. Οι μόνες πληροφορίες που καταγράφονται στα cookies είναι σχετικές με τη συμπεριφορά του χρήστη στην ιστοσελίδα. Σε καμία περίπτωση δε διατηρούμε αρχείο με προσωπικά στοιχεία των επισκεπτών και δεν υπάρχει η δυνατότητα να τους αναγνωρίσουμε ως άτομα, ούτε στο φυσικό ούτε στον ψηφιακό κόσμο.

Ο χρήστης μπορεί να τροποποιήσει τις ρυθμίσεις στην πλοήγηση (browser) για να μπλοκάρει ορισμένα ή και όλα τα cookies ή να επισκεφθεί τις αντίστοιχες σελίδες στα δίκτυα που είναι εγγεγραμμένος ώστε να ενημερωθεί και να προβεί στις κατάλληλες ρυθμίσεις αποκλεισμού:

Facebook

https://www.facebook.com/policies/cookies

https://www.facebook.com/ads/preferences/?entry_product=ad_settings_screen

Google

https://www.google.com/intl/en/policies/privacy

https://adssettings.google.com/u/0/authenticated

Συνολικά για όλες τις υπηρεσίες διαφήμισης στο διαδίκτυο

http://optout.aboutads.info/

http://www.youronlinechoices.com/gr/your-choices

https://youradchoices.ca/